Vilken typ av träningsbänk är vanligast?

Den vanligaste typen av träningsbänkar är den ställbara träningsbänken i och med den är så mångsidig i sitt utförande. Dessa tar oftast inte mer plats än vanliga hel plana träningsbänkar och i vissa fall är de även hopfällbara. Perfekt för oss som har dåligt med utrymme hemma.

En bra träningsbänk har man väldigt längre, kanske livet ut beroende på hur den används och hur mycket den används. Då är det inte fel att ha en träningsbänk som öppnar upp många olika träningsmöjligheter. Vill man göra ordentlig bänkpress så finns det bänkpresställningar att köpa till om så önskas. Se bara till så att träningsbänken klarar av vikten med dig själv och stången.

Vilken typ av träningsbänk rekommenderar ni?

Vi vill helst inte rekommendera en specifik typ av träningsbänk då det är helt upp till personen som ska använda bänken, vilken typ av träning som ska utföras. Vissa personer vill många gånger ha flera olika typer av träningsbänkar, kanske inreder de ett eget gym i källaren eller dylikt.

Allt hänger på hur/vilken träningsmoment du är ute efter, men det som passar de allra flesta är antingen en platt träningsbänk eller en justerbar träningsbänk där ryggstödet går att ändra vinkel. Gärna även i negativ vinkel då det även går att göra rygglyft. Med denna typ av träningsbänk kommer man mycket långt och det finns 30-tal olika övningar på dessa bänkar.

Vilken typ av fria vikter rekommenderar ni till träningsbänken?

Vi tycker hantlar är absolut det bästa att ha till sin träningsbänk. Det finns mängder av övningar, främst med hantlar som man kan göra och det är också enklast jämfört med en lång skivstång. Allt från träna axlar till att träna mage och armar.

Hur är era tankar kring billiga träningsbänkar från lågprisbutikerna?

Det går säkert att komma över billiga bra träningsbänkar från lågprisbutikerna, men tänk på säkerheten! Säkerheten kring dessa produkter är väldigt osäkert, många gånger är de alldeles för klena.

Vill du jobba med vikter är det ännu viktigare att komma över en produkt som håller och som känns stabil även med vikterna på träningsbänken. För 500kr går det inte att få tag i en träningsbänk som är säker och som håller för fria vikter. Antagligen är även kvalitén ganska så dålig vilket gör att den inte håller speciellt länge. Många gånger är det bättre att göra en bra investering.