För många personer är det väldigt svårt att hitta tiden till att åka iväg för att träna på gymmet, även om det hade varit det bästa valet. Tiden finns helt enkelt inte där längre på grund ens livssituation t.ex. långa arbetsdagar eller att man är småbarnsförälder. Som tur är finns det bra och relativt billiga möjligheter till att skapa gymövningar hemma med några enkla träningstillbehör. För vissa finns där inte ens ett gym i närheten av hemmet och då finns det inget annat än att bygga ett litet gym hemma, men med några enkla tillbehör kommer man väldigt långt.

Träningsbänken är helt klart en av de bästa träningstillbehören att ha hemma, den är relativt billig och är väldigt mångsidig d.v.s. det finns gott om övningar att utföra på bänken. För många räcker en platt träningsbänk långt medans andra vill ha möjligheten till att köra hantelpress och så vidare. Det är helt enkelt bara upp till dig själv som kan bestämma vad som passar dig bäst för utbudet av träningsbänkar finns där.

Dåligt med utrymme i hemmet

Utrymmet i hemmet kan också vara en väldigt stor bidragande faktor till att man kanske inte skaffar sig en träningsbänk. Men det finns väldigt bra träningsbänkar idag som är enkla att fälla ihop, vilket gör att det går att gömma under sängen eller i garderoben när de inte används.

Hopfällbara träningsbänkar blir allt vanligare då de flesta svenskar faktiskt bor i lägenhet där utrymmet är ett enormt problem. Vi ser själva hur utbudet kring hopfällbara träningsbänkar ökar för varje år som går. Tyvärr klarar oftast inte hopfällbara träningsbänkar lika mycket vikt som fasta stående bänkar, men för de allra flesta träningspersoner så är detta inget problem. För OS lyftaren i bänkpress är så klart detta inget alternativ.

Partners

Här listar vi våra partners, samt våra länktips till andra intressanta guider.